Biografie

Myrte Leffring (1973) studeerde Vertaalwetenschap aan de UvA en is dichter, literair docent en hoofdredacteur van poëzietijdschrift Awater. Zij is op freelance-basis werkzaam voor onder meer  Stichting Poëzieclub, Prijs de Poëzie, en Woordnacht.

In 2015 verscheen haar debuutbundel Om je schouders hang ik de nachten, en in 2016 haar tweede bundel, De tere bloemen van het verstand, bij uitgeverij Van Gennep. Als docent geeft zij diverse schrijfcursussen Poëzie. Voorts draagt zij op diverse podia festivals regelmatig voor uit eigen werk, op festivals als Dichters in de Prinsentuin (Groningen) en Crossing Border (Den Haag). Oktober 2022 verschijnt bij De Meent haar tweeluik Wulk Vallen (roman) en Opstaan (dichtbundel), een uniek literair experiment waarbij in twee verschillende genres hetzelfde verhaal wordt verteld.

Dichter aan de vleugel nov. 2009Sinds november 2009 treedt zij samen met muzikant Marijn van de Ven op als Dichter aan de vleugel, een programma met muziek, poëzie en zang. Samen met Dutch Classical Talent-finalist Rik Kuppen maakte ze de voorstelling ‘Op een brug’.